Promocija ljepota BiH
0

Turistički portal vodic.ba na manifestaciji "Dani turizma"

Sarajevo-x.com
Na tradicionalnoj turističkoj manifestaciji "Dani turizma" koja se u Sarajevu održava od 30. marta do 2. aprila 2011. godine predstavit će se i turistički portal <a href="http://vodic.ba/">www.vodic.ba</a>.

Riječ je o jedinstvenom internet portalu koji tematski i sadržajno pokriva cijelu Bosnu i Hercegovinu, sa najvećim fondom turističkih informacija. Portal na jednom mjestu objedinjuje sve servisne informacije potrebne turistima koji dođu u našu zemlju (kulturno-historijske spomenike, prirodnu baštinu, renta car, ugostiteljske i smještajne objekte, mjenjačnice, bankomate, gastro ponuda, zabava).

Kako ističu iz Bosanske medijske grupe, koja je osnivač portala, cilj predstavljanja na Sajmu je prezentirati sve mogućnosti koje nudi internet portal www.vodic.ba koji se bavi turističkom promocijom Bosne i Hercegovine i na taj način olakšava potencijalnim turistima da bolje upoznaju ljepote naše zemlje.

"Sajam je odlična prilika da predstavimo Vodič i upoznamo javnost sa novim, savremenijim načinom informisanja potencijalnih turista putem interneta. U fazi smo redizajniranja portala koji podrazumijeva moderan dizajn sa jednostavnijom navigacijom koji ćemo kao takav i predstaviti posjetiocima Sajma. Također, radi se i na izradi verzije Vodiča optimizirane za preglednike na mobilnim uređajima koji omogućavaju lakšu dostupnost informacija potencijalnim turistima. Internet portal www.vodic.ba je nastao da bi pomogao turističkim radnicima, poduzetnicima, organizacijama i turistima da što lakše dođu do informacija, a potom i do turističkih destinacija u Bosni i Hercegovini", rekla je urednica portala Emina Pačariz.

Sa svim svojim mogućnostima, kvalitetnim i ažuriranim informacijama, modernim dizajnom i bogatim fondom fotografija, portal odgovara zahtjevima tržišta koje iziskuje kvalitetnu i sveobuhvatnu informaciju o turističkim potencijalima i znamenitostima Bosne i Hercegovine. Na ovaj način se globalizira pitanje bh turističke ponude, ali se istovremeno i potencira lokalna zajednica koja prvi put ima mogućnost da predstavi sve svoje potencijale na zajedničkom portalu.

Za razliku od drugih portala ovaj portal za sebe interesno veže ljude u lokalnoj zajednici. U perspektivi portal bi trebao stvoriti uslove za angažiranje u radni i saradnički odnos preko stotinu osoba u cijeloj BiH, tako što bi se u svih 170 općina angažirala firma ili pojedinac koji bi uređivali turističku stranicu za taj grad, odnosno općinu.

Vodič će na Sajmu u Sarajevu imati upriličenu promociju portala i izložbu fotografija koje su učestvovale na Natječaju za najbolju turističku fotografiju BiH. Na prezentaciji i izložbi se očekuje dolazak velikog broja zainteresovanih posjetilaca i prijatelja portala te članova facebook grupe "Turistički vodič kroz BiH".

Otvaranje manifestacije "Dani turizma" planirano je u srijedu 30. marta 2011. godine u prezentacijskom prostoru dvorane Mirza Delibašić sa početkom u 11.00 sati.

Radno vrijeme Sajma od 10.00 do 18.00 sati, a ulaz za sve posjetitelje je slobodan.