Proširen trotoar
267

Turisti se više neće gurati na trotoaru prilikom posjete Muzeju Sarajeva

D. Be.
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Završeni su radovi na proširenju pješačkog platoa ispred "Muzeja Sarajeva 1878.-1918." preko puta Latinske ćuprije u Sarajevu gdje se brojni turisti okupljaju kako bi saznali više o Sarajevskom atentatu odnosno mjestu gdje je počeo Prvi svjetski rat.

Muzej Sarajeva 1878 - 1918 je mjesto u kojem je smješteno 40 godina bogate historije, od trenutka kada su Franz Ferdinand i Sofija izašli iz sarajevske Vijećnice do dana kada su Austro - Ugarske trupe napustile našu zemlju.

Grad Sarajevo je pokrenuo i finansirao proširenje pješačkog prostora obzirom da je zbog skučenosti i vrlo frekventnog saobraćaja, sigurnost posjetilaca Muzeju i ovoj atraktivnoj turističkoj lokaciji bila nerijetko ugrožena.

"Time smo olakšali pristup grupama sa namjerom da ovo bude početak trajnog riješavanja gorućih problema jedne od najposjećenijih turističkih destinacija u gradu, koja godišnje bilježi na hiljade posjeta. Sada imamo novu sliku prostora sa funkcionalnim saobraćajnim prilazom ovom depandansu Muzeja Sarajevo, koji ima nemjerljivi kulturno-historijski značaj i veliki turistički potencijal“, istaknuo je gradonačelnik Abdulah Skaka.