BiH
2

Toplane Sarajevo počele isključivati dužnike

Klix.ba
KJKP Toplane – Sarajevo su, kako je već ranije najavljeno, danas počele sa aktivnostima na isključenju korisnika centralnog grijanja u Kantonu Sarajevo koji imaju dugovanja prema ovom preduzeću.

"Napominjemo da se isključenja korisnika sa sistema centralnog zagrijavanja odnose na sve korisnike stambenih i poslovnih prostora na jednocijevnom i dvocijevnom sistemu mrežnog razvoda, a vrše se redoslijedom po visini dugovanja, od najvećih prema manjim dugovanjima", saopćili su iz Toplana.

Tokom današnjeg dana ekipe Toplana su bile na 10 adresa na kojim žive korisnici centralnog grijanja sa najvećim dugovanjima iz ulice Bosanska i Semira Frašte. SuUtra su planirana isključenja korisnika u ulicama Brčanska i Žrtava fašizma.

"KJKP Toplane - Sarajevo d.o.o. još jednom koriste priliku da apeluju na korisnike centralnog grijanja koji imaju duga prema Toplanama da se obrate centrima za korisnike preduzeća radi izmirenja duga, odnosno postizanja dogovora o izmirenju istog. Ujedno se zahvaljujemo svim korisnicima koji redovno izmiruju svoje obaveze", navode iz Toplana.