Reakcije
19

Tabaković o mandatima u Srebrenici: Suzdržimo se od ružnih komentara, do cilja raznim sredstvima

G. M.
Tabaković: Ovo je politička borba (Foto: D. S./Klix.ba)
Tabaković: Ovo je politička borba (Foto: D. S./Klix.ba)
Alija Tabaković iz koalicije "Moja adresa: Srebrenica" oglasio se povodom informacija da su bošnjački odbornici ipak odlučili prihvatiti mandate u toj općini.
On nije potvrdio ni demantirao ove informacije, ali je kazao da, "kako bi se došlo do cilja, moraju se koristiti razna sredstva".

"Zamolio bih vas, a posebno Srebreničane, da se suzdržite od ružnih komentara i bespotrebnih rasprava. To neće donijeti ništa dobro. Posebno ne treba praviti svađu i razdor. Ovo je politička borba. Kako bi se došlo do cilja, moraju se koristiti razna sredstva", naveo je on.

Dodao je da "naši komentari često nesvjesno završe na sudu".

[FBPOST]https://www.facebook.com/alija.tabakovic/posts/4424353774246492[/FBPOST]

"Budući da sam i sam često predmet tih ružnih komentara i objava, znam kako je to podnositi. Zato vas još jednom pozivam da ružne stvari i komentare ostavimo po strani. Vrlo brzo će se izaći u javnost i kazati šta je istina i koji su naredni koraci", naglasio je Tabaković.

Kako je Klix.ba objavio, predstavnici probosanskih stranaka ipak će prihvatiti mandate koje su osvojili na izborima u Srebrenici, i tako ući u skupštinu ove lokalne zajednice.

Ovo je, kako nam je rečeno, dogovoreno na sastanku koji je održan jučer u Sarajevu, a kojem su, osim predstavnika srebreničkih vijećnika, prisustvovali i lideri političkih stranaka.

"Prevladalo je mišljenje da je bolje prihvatiti mandate i ući u Skupštinu te na taj način nastaviti borbu", rekao nam je naš izvor koji nas je zamolio da ga još ne imenujemo jer bi danas trebalo biti izdato zvanično saopćenje o tome.

Podsjetimo da su predstavnici koalicije "Moja adresa: Srebrenica" bojkotirali ponovoljene izbore u Srebrenici 21. februara te da su najavili da neće prihvatiti mandate u Općinskom vijeću.