Vrijedni školarci
172

Sve je spremno za 11. Zimski bazar i Malu olimpijadu OŠ Skender Kulenović

A. P.
U organizaciji Vijeća roditelja OŠ Skender Kulenović sinoć je organizovana Radionica u kojoj su učestvovali učenice i učenici inkluzivnog programa nastave OŠ Skender Kulenović gdje su za predstojeći Školski bazar pripremali umjetnička djela čijom kupovinom će roditelji pomoći socijalni i razvojni fond Vijeća roditelja (VR).

U pitanju je timski rad djece s poteškoćama i ostalih vršnjaka na izradi sopstvenih umjetničkih djela u čemu je najveća vrijednost ove radionice. Ovakav timski rad bez segregacije zapravo je i poenta ovakvog rada. Vršnjačka podrška i zajednički rad odbacuje sve predrasude pa je zato se i ovogodišnji bazar održava pod motom "U našoj školi svi smo jednaki".

U subotu, 21. decembra, će učenici i roditelji prodavati slatka i slana jela, igračke, te druge proizvode i rukotvorine kako bi skupili novac za fond Vijeća roditelja.

Ovaj, već tradicionalni događaj, podržali su i brojni prijatelji iz zajednice, srednja i mala preduzeća, kao i brojne kompanije iz čijih će se donacija, između ostalog, nagraditi pobjednici Male olimpijade i najzaslužniji učenici.

Roditelji će biti u prilici i darivati krv jer će kao i prethodnih godina Zavod za transfuziologiju tokom Bazara u OŠ Skender Kulenović stacionirati svoj tim.

U okviru bazara, u sportskoj dvorani škole, održat će se olimpijada za učenike i učenice u organizaciji profesionalnih sportista, kojima će se pridružiti i brojne javne ličnosti.

Prisutni će imati priliku uživati i u drugim kulturno sportskim aktivnostima.

Pozivaju sve zainteresovane na 11. zimski bazar i Malu olimpijadu Osnovne Škole Skender Kulenović na Dobrinji u subotu, 21. decembra 2019. godine, sa početkom u 10 sati.