BiH
0

Sutra počinje prodaja GRAS-ovih kupona za april

FENA
Preduzeće GRAS Sarajevo obavještava korisnike svojih usluga da prodaja svih vrsta kupona za javni gradski prijevoz za april, izuzev penzionerskih, počinje 31.marta.

Kako se navodi u obavještenju GRAS-a, korisnici su postojeće kupone za mart dužni zamijeniti do 5. aprila.

Prodajna mjesta GRAS-a od 1. do 6. aprila radit će s produženim radnim vremenom od 07.00 do 16.00 sati.

Četvrtog aprila dežurna prodajna mjesta će biti Ćumurija, Latinska ćuprija, Otoka i Ilidža i radit će od 08.00 do 14.00 sati.

GRAS također obavještava penzionere Kantona Sarajevo s penzijom iznad 300 KM da će prodaja kupona za javni gradski prijevoz početi 8. aprila.

Prodaja penzionerskih kupona, kako se navodi, vršit će se na tačno određenim lokacijama u zavisnosti od visine penzije.

Za penzionere s penzijom od 301 do 400 KM prodaja kupona će se vršiti na prodajnim mjestima: Ćumurija, Baščaršija, Otoka, Čengić-Vila, Ali-pašin- Most, Vogošća, Dobrinja, Ilidža i Hadžići.

Za penzionere s penzijom od 401 do 500 KM kupon za gradski prijevoz će se moći kupiti na prodajnim mjestima: Latinska ćuprija, Nedžarići i Ilidža.

Prodaja kupona za penzionere s penzijom iznad 501 KM vršit će se na prodajnim mjestima Ćumurija, Ali-pašin Most i Ilidža.

Cijena kupona za jedan mjesec za penzije od 301 do 350 KM je četiri KM, za penzije od 351 do 400 je šest KM a za penzije od 401 do 450 KM sedam KM.

Kupon za penzije od 451 do 500 KM za jedan mjesec košta osam KM, za penzije od 501 do 550 košta devet KM, za penzije od 551 do 600 je 10 KM, a za penzije više od 600 kupon za jedan mjesec košta 14 KM.

Prodaja penzionerskih kupona vršit će se od 07.00 do 15.00 sati.

Penzioneri će se moći odlučiti za kupovinu jednomjesečnog ili tromjesečnog kupona za javni gradski prijevoz.

Prilikom preuzimanja kupona za gradski prijevoz penzioneri će biti dužni donijeti: penzionersku iskaznicu, kopiju penzionerskog čeka za januar 2009. za penzionere kojima penzije isplaćuje Federalni zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje PIO ili Zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske, odnosno kopiju čeka penzije za decembar za penzionere koji ostvaraju pravo na penziju iz drugih fondova.

Na kopiji penzionerskog čeka potrebno je upisati jedinstveni matični broj korisnika i broj iskaznice, a na uvid je potrebno donijeti navedeni originalni ček penzije i ličnu kartu, kaže se u saopćenju GRAS-a.