Optužena za ubistvo fotografa
0

Sutra nastavak suđenja Dani Škrbi

FENA
Pred Sudskim vijećem Kantonalnog suda Sarajevo kojim predsjedava sudija Jasenko Ružić sutra bi, nakon duže pauze, trebalo biti nastavljeno suđenje Dani Škrba (31), optuženoj za svirepo ubistvo sarajevskog fotografa Mustafe Bukvića (67) 23. februara 2012. godine, potvrđeno je Feni u Sudu.

Do prekida suđenja, koje je počelo 18. septembra 2012. godine, došlo je nakon poroda optužene 31. oktobra u sarajevskoj Općoj bolnici.

U međuvremenu, optužena Škrba i njen novorođeni sin smješteni su u Kazneno-popravni zavod Tuzla, odnosno u prostorije Odjela za pritvorenice, gdje je za potrebe djeteta opremljena jedna soba.

Prema tužbenim navodima, Dana Škrba je 23. februara u 14.10 sati došla u Bukvićevu fotografsku radnju "Foto San" u ulici Omladinskih brigada do br. 7 u sarajevskom naselju Dobrinja, te nakon što su zajedno sišli u podrumske prostorije Škrba ga je, koristeći stanje intimnosti i njegovo povjerenje, svirepo ubila zaklavši ga skalpelom.

Dan nakon ubistva Škrba je uhapšena na Autobuskoj stanici u Mostaru, a u vrijeme početka suđenja bila je u poodmaklom stadiju trudnoće, što je nesvakidašnji slučaj, te svojevrsni presedan u sudskoj praksi.