Tuzlanski kanton
0

Susret premijera s ratnim vojnim invalidima

FENA
Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić i kantonalni ministar za boračka pitanja Bahrija Mehurić susreli su se danas s predstavnicima Saveza ratnih vojnih invalida BiH.

Tom prilikom, razgovarano je o aktuelnom stanju u BiH i mjerama koje se na svim nivoima poduzimaju u cilju ublažavanja ekonomske krize.

Premijer Mujić je upoznao predstavnike Saveza RVI-a s mjerama koje Vlada provodi u cilju uravnoteženja rashoda i prihoda u kantonalnom budžetu te uputio riječi zahvalnosti Savezu RVI TK-a na dobroj saradnji i razumijevanju za sve aktivnosti koje Vlada provodi.

"Očekujem da ćemo dobru saradnju nastaviti i vjerujem da ćemo imati i vašu podršku u našim zahtjevima da sredstva koja očekujemo od MMF-a budu iskorištena na najbolji način.

Nakon što prvom tranšom aranžmana bude pokriven dio gubitaka u proračunima na svim nivoima očekujemo da preostali dio sredstava bude usmjeren u razvoj, a prije svega u gospodarstvo i velike infrastrukturne projekte“ istaknuo je premijer Mujić.

Predsjednik Saveza RVI BiH Safet Redžić je izrazio zadovoljstvo zbog značajnih iskoraka koje je, u odnosu na većinu drugih područja u Federaciji, načinio Tuzlanski kanton kada su u pitanju dopunska prava boračkih kategorija.

"Mi razumijemo aktuelnu krizu i da svi moramo podnijeti njen teret. Međutim, tražimo da ta raspodjela tereta bude pravična i da, kada govorimo o reformama, onda prvo moramo govoriti o reformi administracije na svim razinama", kazao je Redžić.