BiH
2

Supruge ambasadora prodaju karte za Diplomatski zimski bazar

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Supruge ambasadora sa službom u BiH, sutra će na Trgu ispred BBI Centra, od 11 do 13 sati, prodavati karte za Diplomatski zimski bazar. Cijena ulaza na Bazar je 5 KM, dok tiket za tombolu, u sklopu koje će posjetitelji moći osvojiti veoma vrijedne nagrade, košta 3 KM.

Već tradicionalni zimski dobrotvorni događaj kojeg organiziraju članovi diplomatske zajednice u BiH, održava se u subotu 6. decembra u dvorani Mirza Delibašić - KSC Skenderija od 11 do 17 sati.

Zahvaljujući podršci Agencije za međunarodni razvoj Sjedinjenih Američkih Država (USAID), ovogodišnji se Diplomatski zimski bazar održava u najvećem prostoru do sada, pa se očekuje da će ovom izdanju Bazara prisustvovati veći broj izlagača i posjetitelja nego ikada.

U organizaciji ovogodišnjeg Diplomatskog zimskog bazara učestvuje oko 30 ambasada i međunarodnih organizacija, a posjetitelji će zasigurno moći naći zanimljive sadržaje na štandovima više od 100 izlagača.

Sva sredstva prikupljena realizacijom ovogodišnjeg Diplomatskog zimskog bazara bit će namijenjena za pomoć trima asocijacijama koje pomažu djecu sa posebnim potrebama, djecu bez roditeljskog staranja i djecu čije su porodice u stanju socijalne potrebe.