BiH
54

Suljagić: Nadam se da Izetbegović i Čović ne prave račun bez krčmara

Piše: N. N.
Emir Suljagić (Foto: Klix.ba)
Emir Suljagić (Foto: Klix.ba)
Emir Suljagić, potpredsjednik Demokratske fronte BiH, kaže za Klix.ba kako nema nikakve nove informacije o formiranju vlasti na državnom i federalnom nivou.

"Upravo sam išao da dopunim formulare kako su to tražili iz CIK-a i to sam obavio. Koliko znam, i ostali će to završiti u toku današnjeg dana i tu neće biti nikakvih problema”, kaže za Klix.ba Suljagić, čiji je formular CIK jučer ocijenio nepotpunim.

Što se tiče formiranja vlasti na federalnom nivou Suljagić kaže da ni sam nema nikakve nove informacije i da uopće nije uključen u te pregovore.

"Što se tiče DF-a, naš stav je jasan, i još jednom pozivamo da se pristupi što bržem formiranju vlasti u skladu s postignutim dogovorom koji već i ptice na grani znaju”, kaže Suljagić.

Suljagić je prokomentarisao i informacije da su tokom posjete Ljubljani članovi Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i Dragan Čović razgovarali o prevazilaženju krize, pri čemu je Čović jasno rekao da HDZ BiH nema namjeru popustiti:

"Ako je to tačno, onda oni prave neki račun bez krčmara kao od samog početka. Nadam se da to nije tako. Ako neko računa da će DF ući u vlast FBiH bez tri pozicije koje prema Ustavu pripadaju Srbima, taj se dobro prevario”, kaže Suljagić.