Završena sjednica stranke
15

Suad Zeljković kandidat SDA za mandatara Vlade KS

FENA
Suad Zeljković (Foto: Oslobođenje)
Suad Zeljković (Foto: Oslobođenje)
Predsjedništvo Stranke demokratske akcije zaključilo je danas da će SDA raditi na formiranju nove parlamentarne većine na državnom i kantonalnom nivou, a podržalo je prijedlog da mandatar za sastav nove vlade Kantona Sarajevo bude Suad Zeljković.

Kako je saopćeno nakon sjednice, Predsjedništvo SDA usvojilo je informaciju o rezultatima lokalnih izbora 2012.godine.

Imajući u vidu izborni legitimitet dobijen na lokalnim izborima, SDA će raditi na formiranju nove, odnosno promjeni postojeće parlamentarne većine na kantonalnim i državnom nivou. Pritom će SDA koalicione partnere tražiti u strankama sa kojima je moguće postići dogovor u interesu građana.

U SDA, također, smatraju da gradonačelnik Grada Sarajeva u ovom mandatu treba da bude pripadnik srpskog ili hrvatskog naroda.

  • U narednom periodu nastavit ćemo razgovore kako bi se najprije mogli implementirati rezultati lokalnih izbora, navodi se u saopćenju.

Strateški pravci djelovanja SDA u narednom periodu su predstojeći popis stanovništva BiH, registracija birača i borba protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Predsjedništvo SDA podržalo je prijedlog eksperata koji su za potrebe Kluba Bošnjaka u Gradskom vijeću Grada Mostara napravili prijedlog izmjene Statuta Mostara.

Sutra će u Sarajevu biti održana redovna sjednica Glavnog odbora SDA