Novo pomjeranje roka
8

Stolice na zapadnoj tribini Koševa najranije krajem septembra

Piše: Nedžad Jamaković
Stadion Asim Ferhatović Hase
Stadion Asim Ferhatović Hase
Firma Kraning iz Lukavca uputila je prigovor Centru za sport i rekreaciju Sarajevo na izbor firme koja treba postaviti 12.000 stolica na zapadnu tribinu stadiona Asim Ferhatović Hase, čime je dodatno prolongiran početak radova, kazala je za Klix.ba direktorica CSR-a Jasmina Polić.

CSR je za ovaj posao izabrao sarajevsku firmu Malcom krajem jula, te su preostale dvije firme, koje su se prijavile na tender, imale rok do 2. augusta da se žale, odnosno da upute prigovor na izbor izvođača radova CSR-u. Tu mogućnost je prije dva dana iskoristio lukavački Kraning, koji je na taj način prolongirao planirano potpisivanje ugovora 9. augusta.

"Da nam do 2. augusta nije upućen prigovor firmi koje su učestvovale na tenderu mi bismo s Malcomom već 9. augusta mogli potpisati ugovor za demontažu postojećih i postavljanje novih 12.000, od ukupno 18.000 stolica na zapadnoj tribini, koje trebaju biti dobavljene iz Splita, za cijenu od 266.000 KM. No, Kraning nam je uputio prigovor na izbor izvođača radova, koji smo mi ocijenili kao neosnovan, međutim, oni sada imaju rok do 7. augusta žaliti se Uredu za žalbe BiH. Nadamo se da do toga neće doći i ako ne budu podnijeli žalbu, mi bismo mogli potpisati ugovor s Malcomom polovinom augusta, kada bi i počeli radovi. No, ako upute žalbu, to bi dodatno prolongiralo ovaj rok", kazala je Polić za Klix.ba.

Ona je podsjetila i kako je Komitet za normalizaciju NS BiH 31. jula izdvojio nedostajućih 52.000 KM za postavljanje 12.000 stolica na zapadnoj tribini, tako da CSR sada ima svih 266.000 KM za ovaj posao. Podsjetimo, direktorica Polić nam je prije nekoliko dana kazala kako je rok za postavljanje ovih 12.000 stolica, što će se računati od dana kad radovi počnu, 40 dana, tako da bi, prema sadašnjoj situaciji, u najboljem slučaju posao trebao biti završen krajem septembra.