BiH
0

Stari Grad dobio 169 novih mladih skijaša

Klix.ba
Svečanom dodjelom dipoma drugoj smjeni polaznika škole skijanja danas je uspješno okončan projekat škole skijanja za starogradske osnovce, potvrdili su u Službi za obrazovanje, kulturu i sport.

Učenicima osnovnih škola "Edhem Mulabdić", "Vrhbosna" i "Mula Mustafa Bašeskija" na Velikom polju (Igman) danas su uručene diplome o uspješno završenom kursu alpskog skijanja.

“Diplome su dodijeljene samo učenicima koji su redovno (svakog dana) pohađali kurs. U ponedjeljak je bilo oko 120 polaznika, ali se taj broj tokom sedmice smanjivao, tako da ih je danas 84 dobilo diplome,” pojasnili su u Službi.

Uručenje diploma upriličeno je na Velikom polju na Igmanu, kao i za prvu smjenu, gdje su djeca proteklih deset dana pohađala školu skijanja. Nakon prve smjene, diplome je steklo 85 polaznika, dakle ukupno 169 polaznika iz Starog Grada ove zime je naučilo skijati.

Ove godine škola skijanja za starogradske osnovce počela je 7. januara, 2013. godine i trajala je deset dana. Učenici su bili podijeljeni u dvije smjene. Prvu smjenu činili su polaznici iz osnovnih škola "Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković", "Hamdija Kreševljaković" i "Saburina", a drugu "Edhem Mulabdić", "Vrhbosna" i "Mula Mustafa Bašeskija".

Podsjećamo, školu skijanja već tradicionalno za svoje najmlađe stanovnike organizuje Općina Stari Grad putem Službe za obrazovanje, kulturu i sport. Općina Stari Grad je finansirala sve troškove, pa je škola skijanja za djecu bila besplatna. Tehničku pomoć u realizaciji ovog projekta pružio je Ski klub „Širokača“.