Gradonačelnik Banje Luke
929

Stanivuković: Uradili smo više za sedam dana nego naši prethodnici za četiri godine

M. G.
Sa pres konferencije (Screenshot)
Sa pres konferencije (Screenshot)
Na novogodišnjoj konferenciji za medije Gradske uprave Banje Luke o dosadašnjem radu, u proteklih sedam dana otkako je preuzeo mandat, prisutne je upoznao gradonačelnik Draško Stanivuković.

Na početku svog obraćanja Stanivuković je rekao da će ovo biti najtransparentnija gradska uprava te da će imena, prezimena i diplome svih zaposlenika biti objavljeni danas na web stranici Gradske uprave.

"U Gradskoj upravi ima oko 700 zaposlenih, a ima odstupanja i lažnih diploma. Češljat ćemo sve redom. Poslali smo upit Agenciji za zaštitu ličnih podataka i do sada nismo dobili njihov odgovor. Ovi podaci su javni, očekujemo da nećemo imati nikakvih problema i posljedica", kazao je između ostalog Stanivuković.

Tokom svog izlaganja Stanivuković je naveo da je ograničio korištenje službenih automobila, postigao dogovor s javnim prijevoznicima o funkcionisanju javnog prijevoza te uveo ćirilicu u kanale službene komunikacije Grada gdje je, prema njegovim riječima, bila zastupljena samo dva posto.

Stanivuković je dodao da je, kada je riječ o preduzeću Akvana, radnicima uplaćena jedna plaća i određena sredstva kako bi bazen mogao nastaviti raditi.

"Oporavak samog preduzeća će biti dugotrajan i mukotrpan" istakao je gradonačelnik Banje Luke.

Stanivuković je konferenciju zaključio izjavom da je nova Gradska uprava za sedam dana mandata uradila više nego stara za četiri godine.

"Za samo sedam dana ispunili smo već deset posto obećanja. Stara za četiri godine nije ispunila ni četiri posto", zaključuje Stanivuković.