BiH
0

Srebrenički bend "Stari Grad" dobio muzičku opremu

Sarajevo-x.com
Na inicijativu uposlenika Udruženja "H.O. Međunarodni forum solidarnosti - Emmaus" iz ureda u Srebrenici, rock grupi "Stari Grad" donirana je neophodna muzička oprema, među kojom su mikrofonski set, činele, stalci za činele, stalci za mikrofon, koža za bubanj, zvučna kutija, pojačalo, samo su dio donirane opreme.

Grupa "Stari Grad" djeluje u Srebrenici od februara 2009. godine, a bend čine Muamer Čivić (vokal, gitara), Faruk-Fake Smajlović (bubnjevi) i Ahmed Uštić (bas). Sva tri člana benda su rođeni i odrasli u Srebrenici, a na povratak su se odlučili zbog velike ljubavi prema svom gradu. Imali su niz uspješnih nastupa u Srebrenici, Kladnju i Brčkom. Njihove pjesme za album su spremne, ali nemaju novca da ih snime.

Humanitarnim koncertom 27. februara u Srebrenici obilježit će svoj prvi rođendan, tako da je donacija dosla u pravi momenat.

"Zahvaljujemo se malobrojnim ljudima koji su nam pomogli. Također, veliku zahvalnost dugujemo ljudima koji nisu htjeli da pomognu, jer su nam dali veliku snagu i moral da postignemo ono što nam je i bio cilj, a to je dokaz da u Srebrenici žive ljudi koji vrijede", ističu članovi benda "Stari Grad".