Sjednica odbora
36

SNSD odabrao kandidata za gradonačelnika Banje Luke, Nikola Šobot ulazi u izbornu utrku

V. K.
Nikola Šobot (Screenshot: RTRS)
Nikola Šobot (Screenshot: RTRS)
Gradski odbor SNSD-a Banja Luka danas je održao sjednicu na kojoj je i zvanično izabran kandidat ove stranke za gradonačelnika Banje Luke.

Predsjednik Gradskog odbora stranke Vlado Đajić na početku sjednice saopćio je kako su organi stranke donijeli odluku da kao kandidata za gradonačelnika odaberu Nikolu Šobota, načelnika Klinike za kardiohirurgiju UKC-a Republike Srpske.

Sjednici Gradskog odbora SNSD-a prisustvovao je i predsjednik stranke Milorad Dodik, potpredsjednici stranke Željka Cvijanović i Miroslav Bojić, generalni sekretar Srđan Amidžić te organizacioni sekretar stranke Igor Dodik.

Šobot je formalno obrazovanje započeo na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. Na istom fakultetu 2013. godine stekao je zvanje specijaliste interne medicine, a subspecijalizaciju iz oblasti kardiologije završio je na Medicinskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu.

Zaposlen je u UKC Republike Srpske od 2008. godine, a sa sferom interesovanja i užom specijalnošću iz oblasti invazivne kardiologije, kardiohirurgije radio je na odjeljenju za poremećaje srčanog ritma i odjeljenju za invazivne kardiološke procedure Klinike za kardiovaskularne bolesti.

Od 2020. godine načelnik je Klinike za kardiohirurgiju UKC Republike Srpske, koja se u ovom momentu može pohvaliti sa preko 450 uspješno operisanih pacijenata.

Član je udruženja kardiologa Republike Srbije i RS-a te učesnik brojnih lokalnih, regionalnih i internacionalnih stručnih skupova.