BiH
279

Snažan vjetar i grad: Nevrijeme se sručilo na Sarajevo, grad nakratko ostao bez struje

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U predvečerje je u glavnom gradu Bosne i Hercegovine zabilježeno veliko nevrijeme praćeno snažnim vjetrom, kišom i gradom, koje je uzrokovalo obustavljanje tramvajskog saobraćaja.

Snažno nevrijeme je u većem dijelu Sarajeva uzrokovalo nestanak struje, a najveće je nevrijeme zabilježeno u centru grada.

Tramvajski saobraćaj je obustavljen radi bezbjednosti građana.

"U pitanju je standardna procedura, tramvaji se obustavljaju usljed nevremena budući da vjetar nanosi granje i smeće na šine, tako da je vožnja otežana", potvrdili su za Klix.ba u GRAS-u, kazavši kako će po smirenju nevremena saobraćaj ponovo biti uspostavljen.

U pojedinim dijelovima grada je otežan saobraćaj zbog vode na ulicama koja se skuplja usljed nemogućnosti kanalizacionih odvoda da prime svu kišu.

Iz Federalnog hidrometeorološkog centra su već ranije upozorili na to kako danas postoji mogućnost za grmljavinsko nevrijeme, ponegdje uz pojavu grada.

U Sarajevu je danas u toku dana preovladavalo umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Jutarnja temperatura oko 16, a najviša dnevna oko 29 stepeni.