Olujno vrijeme u Sarajevu
0

Snažan vjetar čupao stabla, nestajalo struje

Piše: A. K.
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Olujni vjetar koji je sinoć pogodio Sarajevo uzrokovao je brojne probleme u napajanju električnom energijom, rušio je stabla i prouzrokovao materijalnu štetu.

Zbog olujnog vremena koje je jučer zahvatilo Kanton Sarajevo i prouzrokovalo veliki broj kvarova na niskonaponskoj zračnoj elektrodistributivnoj mreži, bez napajanja električnom energijom ostala su područja u općini Ilidža, koja se električnom energijom snabdijevaju preko stanica Imbros, Kamenjača, Kamenjača 1, Kamenjača 2, Kamenjača 3, Vreoca i Riverina.

Kako je saopćila Elektroprivreda BiH, kvarovi su nastali zbog jakog vjetra koji je obarao vodiče električne energije i lomio stabla koja su padala po nadzemnoj mreži.

Da to nisu bili jedini problemi pokazuju i fotografije iz sarajevskog naselja Grbavica, na kojima se vidi oboreno stablo, koje je prilikom pada oštetilo parkirano vozilo. Prema riječima našeg čitatelja, koji je poslao fotografije, oboreno stablo je oštetilo neboder od šestog sprata prema dole.

Kako nam je rekao Suad Hećo, direktor KJKP Park, ekipe ovog preduzeća su na terenu jutros od sedam sati i rade na sanaciji nastale štete. Prema informacijama kojima Hećo raspolaže, oboreno je jedno stablo u Velikoj aleji na Ilidži, u Bolničkoj ulici, jedno malo stablo lipe u Vilsonovom šetalištu i veliki jablan u naselju Grbavica.

"Velika aleja i Vilsonovo šetalište su puni granja i naši ljudi na terenu rade na raščišćavanju. Nadamo se da će do sutra sve biti očišćeno. Uglavnom su polomljene suhe grane na stablima, pa je ovo bila neka vrsta sanitarnog čišćenja", rekao je Hećo za naš portal.

On je naglasio da nije bilo velike materijalne štete i da će je radnici Parka nastojati što brže sanirati.