Gradonačelnik Čapljine
30

Smiljan Vidić dao neopozivu ostavku na dužnost predsjednika GO HDZ-a u Čapljini

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić dao je neopozivu ostavku na dužnost predsjednika GO HDZ u Čapljini, potvrđeno je za Klix.ba iz ove političke partije.
Kako nam je kazano Vidić je neopozivu ostavku podnio na jučerašnjoj sjednici GO HDZ-a Čapljina. Tema sjednice, između ostalog bila je aktuelna politička situacija u Čapljini gdje se Vidić referirao na podignutu optužnicu protiv njega.

On se tereti da je firmi "Neretva energija" iz Čapljine nezakonito dao na korištenje, a potom i prodao zemljište te time omogućio nezakonito stjecanje milijunske koristi kupcu. Vidić je istaknuo kako je sve rađeno po zakonu ali ne želi da ova optužnica ugrozi i optereti Gradski odbor poglavito u ovoj izbornoj godini, dodavši kako i dalje ostaje član GO HDZ BiH Čapljina.

Podsjetimo da je Vidić jučer u Čapljini nakon prijema za najbolje studente iz tog grada novinarima kazao kako se radi o slučaju starom 12 ili 13 godina, te da je radio sve po zakonu i ustvrdio da je optužnica politički montirana pred izbore.

Vidić je trenutno u Mostaru na sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH koja se održava u Centrali te stranke, a po završetku s očekuje obraćanje lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića.