Goražde
2

Smijenjen ministar privrede BPK Mithat Hadžiomerović, na ovu poziciju imenovan Zijad Briga

E. A.
Premijer Edin Ćulov i Zijad Briga (Foto: Klix.ba)
Premijer Edin Ćulov i Zijad Briga (Foto: Klix.ba)
Skupština BPK Goražde većinom glasova razriješila je Mithata Hadžiomerovića (NPI) sa pozicije ministra privrede, a na ovu poziciju imenovan je Zijad Briga, kadar Nove političke inicijative.

Hadžiomerović je razriješen dužnosti na prijedlog premijera BPK Goražde Edina Ćulova, a nakon dopisa Nove političke inicijative koja je dio koalicione većine koja aktivno učestvuje u vlasti.

U dopisu NPI između ostalog je navedeno da je Hadžiomerović duže vrijeme spriječen da obavlja dužnost ministra privrede u Vladi BPK Goražde.

"Kako se radi o kompleksnom ministarstvu koje mora da opslužuje potrebe građana prinuđeni smo da izvršimo zamjenu lica koje obavlja dužnost ministra privrede. Ulazimo u vrijeme u kojem ministarstvo privrede mora da pripremi i realizuje programe i projekte bitne za BPK Goražde i građane te da se u ministarstvu privrede pokušaju uspostaviti normalni uslovi za rad", kaže se između ostalog u dopisu NPI.

Sada već bivši ministar Hadžiomerović se već duže vrijeme nalazi na bolovanju.

Novoimenovani ministar za privredu Zijad Broga je prije deset godina obnašao i poziciju ministra za boračka pitanja u Vladi SDA.