BiH
78

Slučaj Poplašen: Podžić odbio dati ostavku, Komšić stao u njegovu zaštitu

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Ukupno šest članova predsjedništva Demokratske fronte tražilo je na sjednici predsjedništva stranke ostavku generalnog sekretara Sifeta Podžića zbog nedavnog glasanja za imenovanje odlikovanog četničkog vojvode na mjesto člana Upravnog odbora Agencije za visoko obrazovanje BiH, potvrđeno je za Klix.ba iz vrha DF-a.

Ostavku su tražili Dženan Đonlagić, Faruk Hodžić, Edita Velić, Emir Suljagić, Ekrem Prošić i Reuf Bajrović.

U Podžićevu zaštitu stao je predsjednik DF-a i aktuelni zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Željko Komšić koji je kazao članovima stranačkog rukovodstva kako smatra da Podžić ne treba podnijeti ostavku.

Članovi predsjedništva DF-a tražili su da Podžić podnese ostavku i na mjesto generalnog sekretara političke stranke, kao i na mjesto poslanika u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Kako saznajemo, članovi predsjedništva DF-a obrazložili su svoju odluku stavom da ne postoji nijedna lijevo orijentisana politička stranka u kojoj je normalno da se glasa za imenovanje Nikole Poplašena.

Komšić je na sjednici rekao kako Podžićev glas nije razlog za ostavku, nakon čega je prekinuta debata za koju se još uvijek ne zna da li će i kada biti nastavljena. Sifet Podžić nije htio komentarisati zahtjeve svojih stranačkih kolega.

Podsjećamo, od Podžićevog glasanja distancirao se i zastupnik u Parlamentu FBiH Dževad Adžem.

Adžem je poručio kako njegova ruka nikada neće krenuti ka ruci generala Sifeta Podžića.

"Nisam ja taj koji je pozvan da mu sudi i spočitava ono što je napravio, ali jesam onaj za koga je izvjesni Sifet Podžić prošlost", kazao je Adžem.