BiH
0

Skupština KS-a o izmjenama Zakona o srednjem obrazovanju

FENA
Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju bit će razmatran na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo.

Na dnevnom redu je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima Kantona Sarajevo, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim taksama, te Nacrt zakona o organizaciji i djelokrugu organa uprave upravnih organizacija Kantona Sarajevo.

Skupština KS-a razmatrat će i Prijedlog odluke o redoslijedu prioriteta za dodjelu stana, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na izmjene i dopune Finansijskog plana prihoda i izdataka JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” za 2007., Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Strategije razvoja ruralnih dijelova Kantona Sarajevo, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Izvještaj o poslovanju i Finansijski izvještaj Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju i očuvanje grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara spomen-obilježja žrtava genocida za period 1. januara do 31. decembra 2006., s Izvještajem o reviziji finansijskog poslovanja Fonda za period 1. januara do 31. decembra 2006.

Poslanici će razmatrati i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Srednjoročni plan za izgradnju Šehidskog spomen-mezarja “Kovači” za period 2007.- 2010. godina i Izvještaj o realizaciji Plana povratka u i iz Kantona Sarajevo za period od 1. januara do 30. juna 2007. s osvrtom na problematiku osiguranja alternativnog-nužnog smještaja.

Skupština KS-a razmatrat će i prijedlog odluke o proglašenju 5. februara danom sjećanja na sve stradale građane grada Sarajeva u periodu njegove opsade 1992. - '95. godina.