Hoće li biti padavina?
19

Sjednice Parlamenta FBiH zavise od vremenskih uslova, a zima dolazi: Pronaći prostor koji ne prokišnjava

A. Ku.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Ukoliko to vremenski uslovi dozvole i sala ne bude prokišnjavala u ponedjeljak, 27. novembra, će biti održana sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH).
Sala u kojoj se održavaju sjednice Predstavničkog i Doma naroda Parlamenta FBiH je neuslovna i prokišnjava, a ove sedmice su, usljed padavina, u salu postavljene kante koje kupe kišnicu.

Sekretar Doma naroda Parlamenta FBiH Aldin Avdić nam je kazao da će, ukoliko iz sigurnosnih razloga sjednica bude otkazana, biti pronađeno alternativno rješenje te će zastupnici sjednice održavati u nekoj drugoj sali.

O sanaciji sale se, kaže nam, može govoriti nakon što se napravi procjena koliko će ti radovi koštati.

Prethodno je predsjedavajuća Predstavničkog doma PFBiH u ostavci Mirjana Marinković-Lepić otkazala sjednicu ovog doma iz sigurnosnih razloga zbog prokišnjavanja.

Kako je navela parlamentarci su obaviješteni da se usljed prokišnjavanja desila deformacija plafona iznad stola parlamentarnog rukovodstva.

Kada govorimo o vremenskoj prognozi za naredne dane padavine su najavljene za dane vikenda te se, prema trenutnim procjenama, ne očekuju u ponedjeljak.