BiH
9

Sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH pružio podršku Klixu

FENA
Saudin Sivro
Saudin Sivro
Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine ističu da su zgroženi informacijom da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a po nalogu Općinskog suda u Sarajevu i Specijalnog tužilaštva Republike Srpske, upali u redakciju portala Klix.ba.

Naglašavaju da Sindikat uime 17.000 prosvjetnih radnika najoštrije osuđuje današnji upad policije i represiju prema novinarima portala Klix.ba.

"Prosvjetni radnici svakodnevno učenike podučavaju vrhunskih vrijednostima: istini, pravdi, poštenju, slobodi izražavanja. Medijski radnici, s druge strane, svakodnevno svojim javnim djelovanjem to praktično pokazuju, te zbog toga od novinara i urednika portala Klix.ba očekujemo da ih današnji atak na slobodu novinarstva ne obeshrabri i ne pokoleba, već da nastave raditi svoj posao, a posebno baviti se istraživačkim novinarstvom", saopćeno je iz Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine.