BiH
21

Sindikalci doveli Novalića na razgovor u Dom sindikata

Piše: E. S. H.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Predstavnici Saveza samostalnih sindikata BiH (SSS BiH) sastali su se večeras sa premijerom Vlade FBiH Fadilom Novalićem u zgradi Doma sindikata.

Na sastanku će se uoči sutrašnje sjednice Doma naroda FBiH, još jednom pokušati doći do dogovora u vezi sa Prijedlogom zakona o radu, a za sutra su najavljeni protesti ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH.

Sastanku, pored premijera Fadila Novalića, prisustvuju i njegovi savjetnici te Sefik Džaferović, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i potpredsjednik SDA kao i Šemsudin Dedić, ministar poljoprivrede, vidoprivrede i šumarstva FBiH i ministrica finansija Jelka Miličević.

Ispred SSBiH prisutan je Ismet Bajramović kao i drugi članovi Predsjedništva SSSBiH.

Nakon kratke pauze nastavljen je razgovor između predstavnika sindikata i predstavnika Vlade FBiH. Sudionici sastanka su ponovo sjeli za stol da pokušaju pronaći zajendičko rješenje, a nije poznato koliko će sastanak trajati, a nakon završetka sastanka bit će održana konferencija za medije.

Podsjećamo, Savez samostalnih sindikata BiH (SSS BiH) danas je nastavio konsultacije s političkim strankama u FBiH tražeći od njih da se s dnevnog reda Doma naroda Parlamenta FBiH skine Prijedlog zakona o radu.

SSS BiH je svih političkih stranaka zatražio da se izjasne da li podržavaju ovakav Prijedlog zakona koji, prema njima, umanjuje radnička prava.