BiH
0

Silajdžićevo reagirao na navode u medijima oko obilježavanja 16. godišnjice Armije RBiH

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić je povodom obilježavanja 16. godišnjice formiranja Armije RBiH boravio u Unsko-sanskom kantonu 14. i 15. aprila, saopćeno je iz kabineta predsjedavajućeg Silajdžića a u povodu medijskih navoda u kojima je zamjereno Silajdžiću neprisustvovanje centralnoj manifestaciji obilježavanja 16. godišnjice formiranja Armije RBiH.

U saopćenju stoji da je pres-služba Predsjedništva BiH blagovremeno sačinila najavu i u skladu s procedurom, dostavila svim medijima. U najavi su navedene sve protokolarne aktivnosti predsjedavajućeg Silajdžića u vezi obilježavanja godišnjice Armije RBiH.

O posjeti predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Unsko-sanskom kantonu ovim povodom i o činjenici da zbog toga neće moći prisustvovati centralnoj manifestaciji koja se održavala u Sarajevu u kasarni Rajlovac, upoznat je i ministar odbrane BiH Selmo Cikotić, koji je bio ovlašten da, uime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH pozdravi skup i izvijesti o razlozima neprisustvovanja centralnoj svečanosti.

Posebno začuđuje reagiranje Udruženja za zaštitu tekovina borbe za BiH, obzirom da je Silajdžić, navodi se u saopćenju, 8. aprila zajedno s predstavnicima ovog Udruženja položio cvijeće i učenjem Fatihe odao počast svim šehidima na šehidskom mezarju Kovači.

ARBiH borila se za suverenu, cjelovitu i nezavisnu državu BiH, patriote ove zemlje ginuli su širom BiH, kao u Bihaću i u Sarajevu, pa je stoga sasvim opravdano da obilježavanju godišnjice predsjedavajući Predsjedništva može i treba prisustvovati ne samo u Sarajevu, već i na svim mjestima gdje se ginulo za slobodu BiH, saopćeno je iz kabineta predsjedavajućeg Silajdžića.