Sastanak u Banjoj Luci
0

"Šestorka" nije dogovorila rješenje presude "Sejdić - Finci"

FENA
Sa jednog od prethodnih sastanaka šestorke (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Sa jednog od prethodnih sastanaka šestorke (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Dogovor o implementaciji presude "Sejdić - Finci“ nije postignut, jer se ne želi parcijalno rješavati to pitanje, rečeno je večeras u pauzi razgovora koje vode u Banjoj Luci šestorica lidera najačih stranaka u BiH.

"Stavovi su poznati i ostaju iste dileme koje smo imali i ranije", potvrdio je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, ali kazao i da cijene da postoje mogućnosti da se to pitanje riješi.

Manje problema, kazao je, ima oko pitanja formiranja Doma naroda državnog parlamenta kod pitanja primjene ove presude, ali su predsjednici stranaka zaključili da neće parcijalno rješavati pitanje implementacije ove presude.

Na sastanku koji je trajao više od četiri i po sata razmatrana su i pitanja vojne i državne imovine te utvrđeni principi na kojima bi se u narednom periodu donijele određene odluke.

Sastanak na kojem je bilo riječi i o budžetu BiH te potrebi ušteda i smanjenju broja zaposlenih u administraciji i plaća, bit će nastavljen, rečeno je u pauzi tokom koje su se novinarima obratili domaćin sastanka predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, te predsjednici stranaka, SDPBiH Zlatko Lagumdžija, SDA Sulejman Tihić, HDZBiH Dragan Čović, HDZ-a 1990 Božo Ljubić i SDS-a Mladen Bosić.