BiH
194

Sebija Izetbegović: Perspektiva KCUS-a nije loša, radit ćemo požrtvovano

FENA
Sebija Izetbegović (Foto: Klix.ba)
Sebija Izetbegović (Foto: Klix.ba)
Generalna direktorica Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo Sebija Izetbegović kazala je danas da je menadžment KCUS-a, uspješnim i vrijednim radom, mjerama štednje i racionalizacije, za 11 mjeseci uspio otplatili pola od ukupnog iznosa dugovanja te medicinske ustanove prema potrošačima.

"Naša perspektiva nije loša, nastavit ćemo raditi požrtvovano i provoditi mjere racionalizacije. Osnovno je da mnogo radimo i postignemo rezultat u smislu spašavanja Kliničkog centra", istaknula je Izetbegović.

Podsjetila je da je sadašnji menadžment naslijedio tešku situaciju u KCUS.

"Naslijedili smo tešku situaciju u KCUS, dugovanja prema potrošačima od sto miliona KM. Zatekli smo situaciju, ponižavajuću i za bolesnike i za uposlenike", kazala je novinarima.

Direktorica KCUS Sebija Izetbegović i koordinator turske agencija za međunarodnu suradnju i koordinaciju (TIKA) za BiH Birol Cetin potpisali su danas protokol o donaciji za završetak izgradnje prostora u okviru Centralnog medicinskog bloka u kojem će biti smještena Klinika za hematologiju. TIKA je osigurala i poklone za pacijente Hematoonkološkog odjeljenja Pedijatrijske klinike Jezero UKCS-a.