"Dvolično ponašanje"
21

SDS će sankcionisati načelnika Bosanskog Broda jer se sastao sa Zoranom Milanovićem

D. Be.
Zoran Milanović u razgovoru sa Zoranom Vidićem
Zoran Milanović u razgovoru sa Zoranom Vidićem
Načelnik Bosanskog Broda Zoran Vidić jučer se sastao sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem, a zbog toga će, kako stoje stvari, biti žestoko sankcionisan u svojoj Srpskoj demokratskoj stranci (SDS).
Vršilac dužnosti predsjednika SDS-a Milan Miličević ogradio se od poteza Zorana Vidića, člana te stranke, za kojeg je rekao da je bio u nekoj vrsti susreta sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i najavio da će o tome organi stranke već sutra donositi odgovarajuće odluke.

Miličević, koji je danas prisustvovao obilježavanju 31 godine od stradanja Srba u Sijekovcu, osudio je taj sastanak.

"Načelnik Vidić je bio u nekoj vrsti susreta sa predsjednikom Milanovićem. Za to nema opravdanja. O tome će organi stranke već sutra donositi odgovarajuće odluke. Takvo dvolično ponašanje se u ime SDS neće nikome tolerisati", rekao je Miličević.

Vidić u izjavi novinarima tvrdi da se nije sastao sa Milanovićem i da su se jučer slučajno našli na istom mjestu.

"Brod je slobodna teritorija, to ste mogli da čujete i danas. Pogodio sam se slučajno na jednom mjestu na koje je naišao predsjednik Hrvatske, to je neko pogrešno protumačio", dodao je Vidić.

Komentarušući fotografiju na kojoj je sa Milanovićem, Vidić kaže da se jednostavno tako desilo.

Miličević i Vidić su danas položili vijence na spomen-krst ubijenim mještanima Sijekovca kod Bosanskog Broda gdje su počinjeni ratni zločini nad srpskim stanovništvom.

Taj ratni zločin se dogodio 1992. godine kada su različite formacije sačinjene od Bošnjaka i Hrvata, s oznakama hrvatskih vojnih formacija, prešle rijeku Savu iz Hrvatske i u Sijekovcu počinile ratni zločin nad stanovništvom srpske nacionalnosti.

Podsjetimo, načelnik Vidić je u subotu razgovarao sa Milanovićem u zaseoku Močila, na samo 500 metara od kuće Milje Zečević iz Sijekovca, kojoj su 26. marta 1992. godine na kućnom pragu ubijeni sinovi Milan, Vaso, Petar i suprug Jovan.

Milanović je jučer boravio u Derventi na okupljanju pripadnika 103. brigade Hrvatskog vijeća odbrane koju je odlikovao, što je naišlo na brojne osude u Republici Srpskoj, a SDS i PDP su za sve optužili vlasti RS-a.