Muhović maltretirao i druge goste
0

SDP najoštrije osudio napad na svoju članicu Eminu Karišik

FENA
Emina Karišik
Emina Karišik
Općinska organizacija SDPBiH Centar Sarajevo najoštrije je osudila napad M.M. koji je vatrenim oružjem povrijedio Eminu Karišik, članicu SDPBiH i Vijeća za marketing i komunikaciju Općinskog odbora SDPBiH Centar Sarajevo, 1. aprila u hostelu "Feri" na Igmanu.

Kako se navodi u saopćenju, u periodu od 30. marta do 1. aprila u okviru svojih redovnih programskih aktivnosti Općinska organizacija SDPBiH Centar Sarajevo organizirala je Dane strateškog planiranja u sklopu pripreme za lokalne izbore 2012. godine, a u provođenju ove aktivnosti učestvovalo je 100 članova Općinske organizacije SDPBiH Centar Sarajevo.

Radi se o redovnoj aktivnosti koja se organizira u sklopu pripreme svakog izbornog ciklusa, i slične aktivnosti održane su 2006., 2008. i 2010. godine, a u njima učestvuju istaknuti članovi SDPBiH-a, aktivisti i aktivistice Foruma mladih SDPBiH-a i ostalih interesnih skupina.

Podsjećaju da je u ranim jutarnjim satima M.M. uz prijetnju silom ušao u hostel "Feri", fizički napao, a zatim i upotrebom vatrenog oružja nanio teže tjelesne povrede Emini Karišik. Pored toga, verbalno i fizički je maltretirao i ostale goste i osoblje hostela "Feri".

Općinska organizacija SDPBiH Centar Sarajevo zahvalila je pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo, čijom akcijom je napadač savladan i priveden, te izrazila očekivanje da nadležne institucije djeluju u skladu sa svojim zakonskim obavezama.