BiH
75

SDA pronašla zamjenu Senadu Šepiću: Rašid Hadžović novi direktor Političke akademije

Piše: A. B.
Rašid Hadžović
Rašid Hadžović
Stranka demokratske akcije (SDA) je imenovala nasljednika Senada Šepića te je za novog direktora Političke akademije Fondacije "Centar za edukaciju i inicijative" postavila ministra prosvjete, obrazovanja, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona Rašida Hadžovića.

Hadžović je za Klix.ba potvrdio da je na poziciju imenovan prije mjesec dana.

"SDA je raspisala Javni konkurs za izbor i imenovanje direktora Političke akademije. Ispunio sam sve uslove propisane konkurskom i Upravni odbro Političke akademije me je izabrao", kazao nam je Hadžović i dodao kako bi ove sedmice trebala biti izvršena primopredaja dužnosti.

Hadžović nam je potvrdio da će i dalje nastaviti obnašati funkciju ministra u Vladi HNK-a.

Upravni odbor Političke akademije SDA je u oktobru ove godine raspisao novi konkurs za izbor direktora uz tvrdnju da je Senadu Šepiću istekao mandat, što je on za Klix.ba demantirao.

Predsjednik Upravnog odbora Političke akademije SDA Dževad Hodžić je izjavio kako je Šepiću mandat istekao još prije dvije godine te da je upravni odbor s njim na čelu donio odluku o raspisivanju konkursa za izbor novog direktora. Potvrdio je to i sekretar SDA Amir Zukić.

Šepić je tada izjavio kako je on inicirao osnivanje Političke akademije SDA.