Srebrna Arija
412

SBB predstavio predizbornu himnu i spot sa Izudinom Bajrovićem kao naratorom

N. V.
Savez za bolju budućnost BiH je objavio svoju predizbornu himnu za Opće izbore 2022. godine čiji autor i izvođač je Aid Rifatbegović, a narator Izudin Bajrović.

Himna SBB-a zove se "Srebrna Arija" i spoj je naracije i nešto melodičnijeg refrena u kojem se kaže "Uspješna, jaka i pametna Bosna i Hercegovina" što je SBB-ov ovogodišnji slogan. Spot obiluje prirodnim ljepotama BiH.

Narator u pjesmi je poznati bosanskohercegovački pozorišni i filmski glumac Izudin Bajrović, prvak drame Narodnog pozorišta u Sarajevu dok je autor i izvođač kompozicije Aid Rifatbegović, inače kreator popularne "Sarajevske kocke".

Rifatbegović je poznati bosanskohercegovački umjetnik, pjesnik i kompozitor. Dobitnik je brojnih nagrada u regionu u oblasti dizajna. Osim "Sarajevske kocke" Rifatbegović je kreirao kocke za nekoliko svjetskih metropola, uključujući i New York City. Njegov otac, rahmetli Nedim Rifatbegović, bio je ugledni bh. novinar koji je dugo godina radio u dnevnom listu Oslobođenje.

Bajrović je obavljao dužnost direktora Narodnog pozorišta Sarajevo. Odigrao je veliki broj uloga u bosanskohercegovačkim pozorištima, te u Crnoj Gori, Sloveniji, Švicarskoj, Švedskoj. Igrao je u brojnim popularnim filmskim i TV projektima u domaćoj i stranoj produkciji.