Lična odluka
0

Sarajlić: Hadžibajrić nije dobio podršku u KO i zbog toga odlazi

FENA
Asim Sarajlić
Asim Sarajlić
Komentirajući informaciju da je načelnik općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić 'istupio iz SDA i priključio se Savezu za bolju budućnost (SBB) BiH', zamjenik predsjednika SDA Asim Sarajlić je u izjavi za Fenu kazao kako je to Hadžibajrićeva lična odluka.

"Bio je jedan od kandidata SDA i kao takav izabran za načelnika općine Sari Grad. Naravno da u demokratskoj proceduri on ima pravo istupiti i biti član neke druge stranke", rekao je Sarajlić.

"Mislim da su motivi ovog njegovog čina upravo aktivnosti koje smo vodili u Kantonalnom odboru SDA Sarajevo i njegov neizbor u Izvršni odbor. On je bio jedan od kandidata u ime Općine Stari Grad, ali na tajnom glasanju nije prošao, te vjerovatno ide tražiti bazu koja će ga eventualno sutra kandidirati ponovo za načelnika općine Stari Grad", dodao je.

U SDA to pitanje još nije otvoreno. Organi stranke će se o tome očitovati, ali on se danas deklarisao i naravno da neće imati našu podršku u perspektivi, kazao je.

"Očito, Hadžibajrić nije mogao da čeka. Mislio je da će kao član Izvršnog odbora Kantonalnog odbora SDA Sarajevo moći izgraditi svoju podršku, ali, eto, nije mogao čekati, nije imao strpljenja, i otišao je u bazu koja će ga vjerovatno sutra ponovo kandidirat za funkciju načelnika općine Stari Grad", rekao je Asim Sarajlić.