U susret obaranju rekorda
0

FOTO / Sarajevski srednjoškolci održali probu za maturalni ples

Sarajevo-x.com
Termalna Rivijera Ilidža je, sa početkom u 11:00 h, već tradicionalno, ugostila maturante koji su održali generalnu probu pred glavni događaj koji je najavljen za 20.05.2011. ispred BBI centra. Tom prilikom će maturanti u organizaciji plesnog kluba Romantik, ujedinjenim snagama i u veseloj atmosferi, izvodeći uvježbane korake, pokušati oboriti svjetski rekord.

S ciljem što bolje pripreme i obaranja svjetskog rekorda, maturanti su na Termalnoj Rivijeri Ilidža održali generalnu probu kojom su ujedinjenim snagama svim prisutnim pokazali svoje umijeće plesa i uvježbanost pred glavni događaj. Nakon uspješne generalne probe maturanti su se družili i opustili na bazenima Termalne Rivijere Ilidža.

"Jako lijepo i zabavno druženje, upoznali smo maturante iz drugih škola te se radujemo nastavku druženja na bazenima Termalne Rivijere Ilidža“, izjavio je maturant III gimnazije u Sarajevu, Haris Mandžo.

Svoje utiske nam je prenijela i učenica iste škole, Amna Glavić : "Danas smo vježbali ozbiljnije nego na prijašnjim probama i s nestrpljenjem očekujemo glavni događaj. Oduševljeni smo organizacijom i odličnim programom koji nam je prilagođen, uz zabavu ali i rad “.

Organizatori su jako zadovoljni proteklom probom, te je sve spremno za Maturantsku paradu ispred BBI, 20.05.2011. u 12:00 h. Jedan od organizatora, ispred plesnog kluba Romantik, Mladen Brekalo je izjavio: "Generalna proba je nadmašila naša očekivanja, čak nas je i vrijeme poslužilo. Okupilo se oko 900 maturanata koji su ovaj put izveli probu svi skupa, za razliku od prethodnih proba, kada su vježbali samostalno po školama. Očekujemo da će tokom glavnog događaja maturanti zablistati i svakako se nadamo obaranju svjetskog rekorda"!

Ovogodišnja Maturantska parada je peta po redu i donosi neke novine od kojih je jedna da su u Maturantsku paradu 2011. uključene i neke osnovne škole.