BiH
1.1k

Sarajevska policija počela pljenidbu automobila višestrukih povratnika u krivična djela

Piše: A. B.
Arhiv/Klix.ba
Arhiv/Klix.ba
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) su počeli pljenidbu automobila višestrukih povratnika u izvršenje krivičnih djela te su tako u petak 21. oktobra 2016. godine iz saobraćaja isključili vozača inicijala H. H. iz Sarajeva.

Naime, u 20:05 sati policijski službenici Jedinice za saobraćaj MUP-a KS su u mjestu Blažuj, općina Ilidža, iz saobraćaja isključili vozača H. H. iz Sarajeva koji je zatečen da upravlja putničkim motornim vozilom marke Opel Astra pod dejstvom opojnih droga ili lijekova.

Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je navedeni višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja te da u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu 6.780,00 KM.

Narednog dana u 4:30 sati, policijski službenici Jedinice za saobraćaj MUP-a KS su u ulici Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo, iz saobraćaja isključili vozača incijala H. E. iz Sarajeva koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke VW Jetta prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom.

Izvršenim uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je vozač višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja te da u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu 7.640,00 KM.

Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer su vozači nastavili vršenje najtežih oblika prekršaja na putevima u BiH, čime direktno ugrožava javnu sigurnost, na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od navedenih vozača su privremeno oduzeta navedena motorna vozila te se do okončanja prekršajnog postupka nalaze na depou MUP-a KS u Butmiru.