BiH
4

Sarajevo: Taksisti pomjerili automobile, tramvaji ponovo voze

Piše: M.B.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Vozači Sarajevo taksija pomjerili su svoja vozila i tako omogućili prolaz tramvajima koji su više od 45 minuta bili blokirani.

Taksisti su saobraćaj blokirali zbog napada na kolegu koji se desio ispred tržnog centra Alta, gdje se inače nalazi štand ilegalnih taksista.

"Napao me divlji taksista. Prepriječio mi je put pred policijom. Navodno se zove Almir Grebo. Nije napravio štetu, ali prijetio mi je. Ovo nije prvi put da nam se dešavaju ovakve situacije i ovo je naša reakcija na sve dosadašnje napade", rekao je za Klix.ba napadnuti vozač Sarajevo taksija Omar Hadžija.

Taksisti Sarajevo taksija su se okupili kako bi izrazili nezadovljstvo zbog napada na svoje kolege i nerješavanja problema ilegalnih taksista. Kažu kako zbog njih ispaštaju i građani Sarajeva, čija je sigurnost ugrožena.

"Umjesto da policija rješava problem, čovjek koji je napao našeg taksistu je pobjegao, a nama pišu prekršajne kazne za vozila koja su ovdje parkirana. Ovaj problem se može riješiti samo tako da policija i inspekcija rade svoj posao. Ova situacija nekome odgovara, ovo je svakodnevnica. Svaki dan neko do legalnih taksista bude napadnut", rekao je predsjednik Udruženja Sarajevo taksi Enver Suljagić.

Suljagić je otišao u PU Centar, gdje će obaviti razgovor s načelnikom ove uprave kako bi pronašli rješenje. Ukoliko se ovaj problem uskoro ne riješi taksisti će izaći na proteste i voziti protestne vožnje gradom. Pitaju se da li treba 'pasti nečija glava' kako bi ovaj problem konačno bio riješen?!