BiH
30

Sarajevo: Starogradski osnovci se iz Makedonije vratili s medaljama

Klix.ba
Načelnik Ibrahim Hadžibajrić ugostio je danas mlade starogradske sportiste, koji su se nedavno vratili iz Makedonije, gdje su učestvovali na Međunarodnim igrama općinskih reprezentacija osnovnih škola.

Igre su održane povodom 40 godina postojanja pobratimske Opštine Karpoš iz Skoplja, u periodu od 27.10. do 01.11.2016. godine.

U organizaciji Službe za obrazovanje, kulturu i sport Općine Stari Grad, na ovom takmičenju su učestvovale četiri sportske reprezentacije starogradskih osnovaca, i pritom su postigli odlične rezultate. Boje Općine Stari Grad su branili; ženska odbojkaška ekipa, muška košarkaška ekipa, mješovita stonoteniska i mješovita šahovska ekipa.

Igre je svečano otvorio gradonačelnik Opštine Karpoš Stevčo Jakimovski, dokazani i veliki prijatelj Općine Stari Grad i njenih građana. Naše selekcije su postigle jako dobre rezultate osvojivši tri medalje, jednu zlatnu i dva srebrena odličja.

Najuspješniji su bili stonoteniseri selektora Vanje Pašića. Amar Đurović je osvojio zlato, dok je Lemana Hožbo osvojila srebrenu medalju. Odličan nastup na igrama su imale i starogradske odbojkašice pod vodstvom selektora Ekrema Lagumdžije. U finalnom susretu za zlato su poražene od domaćina, odbojkašica Karpoša sa 2:1. Solidan nastup su imali i košarkaši – 4.mjesto (selektori Dževad Babić i Bakir Kvoco), te šahisti, predvođeni selektorom Eminom Kemurom. Vrijeme provedeno u Skoplju, uposlenici općinske Službe za obrazovanje, kulturu i sport Mensud Handžić, Aiša Kapo, Andrej Dizdarević i predstavnik direktora osnovnih škola iz Starog Grada Kerim Fejzagić, su iskoristili da obiđu osnovne škole koje se nalaze na području opštine Karpoš, te su im uručili prigodne poklone.

U pauzi takmičenja, starogradski osnovci, koji su bili smješteni kod svojih vršanjaka iz Karpoša, su posjetili znamenitosti makedonske prijestonice. Načelnik Hadžibajrić je danas čestitao mladim starogradskim sportistima na dobrim rezultatima, a oni su mu donijeli poklon i zahvalnicu iz Opštine Karpoš, sa kojom Općinu Stari Grad vežu pobratimski odnosi već pet godina.