BiH
2

Foto / Sarajevo: Vatrogasci ugasili požar na brdu Hum

Piše: N. J.
(Foto: Čitatelj portala Klix.ba)
Sarajevski vatrogasci tokom nedjelje su imali nekoliko intervencija zbog paljenja niskog rastinja. U večernjim satima nedjelje vatra se proširila na brdu Hum, te su također morali intervenisati. Požar je lokalizovan oko 21:30 sati, ali su vatrogasci ostali dežurati na terenu i nakon toga.

Kako su nam rekli u Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi Kantona Sarajevo, vatrogasci su danas imali nekoliko intervencija, a sve zbog neodgovornih građana koji pale nisko rastinje.

Između ostalih mjesta, požari su izbijali u Nahorevu, te u brdima iznad Hadžića. Vatrogasci su svaki put pravovremeno intervenisali i spriječili daljnje širenje vatre.

U večernjim satima nedjelje vatra se dosta proširila i na brdu Hum, te su vatrogasci na mjesto događaja izašli sa tri vozila i deset ljudi. Uzrok požara je isti, paljenje niskog rastinja. Požar je pod kontrolu stavljen u 21:30 sati, ali su vatrogasci ostali na mjestu događaja i nakon toga kako vatra ne bi ponovo izbila.

"Požar je lokalizovan, odnosno stavljen pod kontrolu u 21:30 sati. Ipak, naše ekipe su još na brdu Hum i pretražuju teren kako vatra ne bi ponovo izbila. Osim ovog požara, imali smo večeras još nekoliko njih, u Hadžićima, Vogošći i Ilijašu. Tu se radi o manjim požarima niskog rastinja i naše ekipe su angažovane na njihovom gašenju", rekao je dežurni vatrogasac za portal Klix.