Sarajevo
83

Samir Čajić izbačen iz SDP-a, kaže da je razlog tome suprotstavljanje Damiru Hadžiću i Abelu Baltiću

A. Ku.
Samir Čajić (Foto: Facebook)
Samir Čajić (Foto: Facebook)
Odlukom Općinskog odbora SDP-a Novi Grad Sarajevo iz članstva je isključen Samir Čajić, koji je kazao da je razlog njegovog isključenja iz stranke suprotstavljanje Damiru Hadžiću, Abelu Baltiću i ljudima koji su njihovi bliski saradnici u novogradskom SDP-u.
Čajić je uputio saopćenje u kojem navodi da je do njegovog isključenja iz stranke došlo jer se, kako tvrdi, zajedno sa svojim istomišljenicima suprotstavio novogradskoj grupi na čelu sa bračnim parom Hadžić.

On je objavio Odluku SDP-a o njegovom isključenju, koju je nazvao zastrašivanjem i pokazateljem kako prolazi sloboda govora.

"Naime, optuženik sa potvrđenom optužnicom i još nezavršenim sudskim postupkom iz slučaja Radeljaš za krivična djela počinjena u obavljanju svog načelničkog mandata u općini Novi Grad Damir Hadžić zajedno sa svojom suprugom Almom Hadžić i sa svojim društvom istomišljenika Abelom Baltićem, Nerminom Bojčićem, Dinom Selimovićem i još nekolicinom ulizica koristeći svoj trenutni položaj izvršio je nestatutarne postupke te je mene lično i određen broj mojih drugara u prvobitnom postupku pismeno odlukom obavijestio da smo isključeni iz SDP-a", navodi Čajić.

Ističe da odbacuje sve navode iz potpisane Odluke te dodaje da je Baltić za njega ilegalni v. d. predsjednika SDP-a Novi Grad Sarajevo.

"Ovom prilikom poručujem bivšim drugovima da će doći vrijeme kada će se crveniti od stida, naravno ako imaju obraza. Mene lično je stid od sramotnih postupaka koje poduzimaju u cilju sticanja materijalne koristi kroz strukture vlasti koju obavljaju ili u istoj sudjeluju. Moja socijaldemokratska borba za bolje sutra neće stati i moj cilj je da se vrati fokus na bolji položaj i prava naših penzionera, radnika, boračkih veterana, djece i omladine", tvrdi Čajić.

Kaže i da neće sjediti u borbi protiv slobode govora koju osobe koje je nabrojao žele spriječiti.

"SDP nije njihovo, niti bilo čije privatno vlasništvo, to je organizacija koja temelji slobodu govora, jednakopravnost, pravednost i poštivanje propisa. Statut SDP-a koji su pogazili i sklonili u stranu morat će poštovati i isti vratiti u funkciju", kaže Čajić.

Na kraju dodaje da je nedopustivo pozivanje na Statut samo onda kada to nekome odgovara.