Naša stranka
0

"S kojim pravom Boris Tadić učestvuje na mitingu SNSD-a?"

FENA
Ismet Bajramović
Ismet Bajramović
Nosilac lista za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH uime koalicije Naša stranka - NSP Zdravko Krsmanović Damir Miljević danas je oštro reagirao na najavu da će predsjednik Srbije Boris Tadić prisustvovati centralnom predizbornom skupu SNSD-a u Doboju.

"Republika Srbija je garant Dejtonskog sporazuma, a Republika Srpska ima specijalne paralelne veze sa Srbijom. S obzirom na to da je Boris Tadić predsjednik Srbije pitamo ga s kojim pravom svojim prisustvom na predizbornom skupu SNSD-a u Doboju dijeli srpski narod na podobne i nepodobne", rekao je Miljević dodavši da smatra da je to isto kao kad bi predsjednik Hrvatske Ivo Josipović došao na skup SDP-a u BiH.

"Smatramo da je to sramota i ovim postupkom je Boris Tadić pokazao da ga s Miloradom Dodikom vežu neki drugi interesi, a ne briga za Republiku Srpsku i njene građane", naglasio je Miljević na pres-konferenciji u Banjoj Luci.

Ocijenio je i da je u tom konteksu primjedba koju je Igor Radojičić, predsjednik Narodne skupštine RS-a, uputio visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzku u vezi s njegovim "miješanjem" u predizbornu kampanju, djeluje dvolično i licemjerno, saopćeno je iz Naše stranke.