BiH
0

Rekonstrukcija 14 kotlovnica u Sarajevu bit će okončana do 20. septembra

FENA
Ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Abid Jusić i direktor KJKP "Toplane" Suad Zeljković danas su obišli kotlovnicu u ulici Skenderija, krovnu kotlovnicu u ulici Tešanjska, te lokalitet u ulici Milana Preloga, gdje se vrši sanacija i rekonstrukcija toplovodne mreže, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

Projekt rekonstrukcije 14 kotlovnica u Sarajevu bit će okončan do 20. septembra, a kotlovnica na Skenderiji, kako je izjavio direktor Zeljković, jedna je od njih i za njenu rekonstrukcijuu KJKP "Toplane" izdvojile su oko 1.000.000 KM. Puštanjem u funkciju ove kotlovnice zagrijavat će se oko 240 stambenih jedinica.

Za rekonstrukciju krovne kotlovnice u ulici Tešanjska koju su ministar Jusić i direktor Zeljković također obišli, KJKP "Toplane" izdvojile su 200.000 KM. Toplotnom energijom iz ove kotlovnice zagrijavat će se 102 okolna stana.

Upriličena je i posjeta lokalitetu u ulici Milana Preloga, gdje je u toku sanacija i rekonstrukcija toplovodne mreže za čiju je realizaciju Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša izdvojilo 400.000 KM.