Dan grada Sarajevo
0

Refik Lendo čestitao 6. april: Sarajevo se branilo i odbranilo i to je nepobitna istina

I. M.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo uputio je čestitku svim građanima Sarajeva i Bosne i Hercegovine povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva.

Refik Lendo je poručio da povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva, želi svim Sarajkama i Sarajlijama, te Bosancima i Hercegovcima uputiti najiskrenije čestitke.

"Šesti april ima izuzetnu važnost ne samo za historiju glavnog grada, već i za cijelu Bosnu i Hercegovinu, jer Sarajevo se sjeća, ne samo konačnog oslobođenja od fašističkih okupatora 1945., već i dana kada je otvoreno počela agresija na našu zemlju 1992. godine. Grad Sarajevo je bio i ostao simbol otpora i borbe protiv barbarstva i napada na sve ono što nas čini civilizovanim bićima i svijetom", rekao je.

Lendo je poručio da je bilo napadnuto sve što predstavlja čovjeka i civilizaciju, što predstavlja život.

"Sarajevo i Bosna i Hercegovina su se branili i odbranili i to je jedina nepobitna istina koja će ostati zapisana za "vijeke vjekova“! Sarajevo, kao i naša jedina domovina država Bosna i Hercegovina je bilo, jeste i uvijek će biti! Sve drugo će proći, ali će u historiji modernog ratovanja i historiji čovječanstva ostati zabilježeno da su bradate spodobe, s padina oko grada, preko 1.400 dana pokušavale da ubiju dušu i sve što asocira na naše Sarajevo. Nisu uspjeli, zahvaljujući našim golorukim momcima u patikama, zahvaljujući našem duhu, našoj hrabrosti i svemu onome što nas čini tako jedinstvenim i prepoznatljivim", rekao je.

Lendo je svim stanovnicima glavnog grada i građanima Bosne i Hercegovine, čestita 6. april, uz poruku da čuvamo naše Sarajevo i našu Bosnu i Hercegovinu.