Razočarali se
21

Raskol u bijeljinskom SNSD-u: Nakon smjene iz stranke odlaze četiri poslanika u NSRS-u

N. V.
Nedeljko Ćorić, donedavni predsjednik Glavnog odbora SNSD-a u Bijeljini (Foto: SRNA)
Nedeljko Ćorić, donedavni predsjednik Glavnog odbora SNSD-a u Bijeljini (Foto: SRNA)
Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Reublike Srpske (NSRS) Nedeljko Ćorić i još troje njegovih stranačkih kolega planiraju da napuste tu stranku i ubuduće djeluju kao nezavisni poslanici.

Ćorić je, prema pisanju ovog banjalučkog medija, odluku donio nakon što je lider SNSD-a Milorad Dodik ovih dana raspustio Gradski odbor Bijeljina na čijem se čelu on nalazio. Njihov izvor tvrdi da je Ćorića povrijedilo što se sve dešavalo mimo njegovog znanja.

Dodaju da, pored Ćorića i još troje poslanika, SNSD napušta i pet odbornika u Gradskoj skupštini u Bijeljini, prenosi Srpskainfo.

Ova odluka bi mogla dovesti do raskola u Gradskom odboru SNSD-a u Bijeljini, posebno ako se uzme u obzir činjenica da je za povjerenika GO Dodik imenovao Vladimira Lazića, koji je postao član ove stranke prije par mjeseci, a s obzirom na njegove bliske srodničke veze s vrhom PDP-a, pojedini članovi su nezadovoljni ovim imenovanjem.

Klix.ba je ranije saznao da je jedna od nezadovoljnih i Milica Lovrić, trenutna direktorica bolnice "Sveti Vračevi" i također poslanica u NSRS.

Gubljenje dva poslanika u Skupštini bio bi dodatni udarac za SNSD s obzirom na to da je nedavno skupštinsku većinu napustio DNS priklonivši se opoziciji.

Oni će navodno djelovati kao nezavisni zastupnici u Skupštini, no nije isključena mogućnost i prelaska u neku drugu stranku. Čak je i predsjednik DNS-a Nenad Nešić danas u Bijeljini kazao da im se mnogi nude da budu dio ove stranke koja je nedavno okrenula leđa SNSD-u.