BiH
0

Raguž: HDZ 1990 zadovoljna rezultatima i pobjedom u pojedinim općinama

FENA
Martin Raguž
Martin Raguž
Prema prvim preliminarnima rezultatim kojima raspolažu u Izbornom štabu HDZ 1990 , ova stranka je na današnjim lokalnim izborima pobijedila u Prozoru-Rami, Domaljevcu, Usori, Ravnom te u Tomislavgradu gdje imaju zajedničkog kandidata za načelnika s HDZ-om BiH.

Potpredsjednik HDZ 1990 Martin Raguž izjavio je večeras u Mostaru kako je stranka zadovoljna jer su dobili načelnike općina u spomenutim općinama, odnosno da su u nekim od tih općina i ponovno zadobili povjerenje tamošnjih građana. "To znači da su naši bivši predstavnici opravdali i da su to prepoznali birači", kazao je Raguž.

Istaknuo je kako tim rezultatima potvrdili svoju drugu poziciju u hrvatskom političkom korpusu, a ona ostavlja mjesta za dalje jačanje HDZ 1990.

Također je dodao kako je HDZ 1990 vodila racionalnu kampanju na ovogodišnjim lokalnim izborima te da je to ono što ih učvršćuje na političkoj sceni odnosno, čitavom području BiH.

HDZ 1990 je na ovogodišnjim lokalnim izborima kandidirala za načelnike u 19 općina. Od toga broja, zajednički kandidati s HDZ-om za načelnike općine u Tomislavgradu i Travniku. HDZ 1990 je također na liste za općinska vijeća kandidirala u 40 općina, što je blizu 700 kandidata.