BiH
72

Radončićevi advokati: Vidljivo je da se radi o politici, pretres još nije završen

Klix.ba
Vasvija Vidović i Dragan Barbarić
Vasvija Vidović i Dragan Barbarić
Vasvija Vidović i Dragan Barbarić su advokati koji će pravno zastupati Fahrudina Radončića koji je danas uhapšen u akciji kodnog naziva "Lutka2" koju je sprovela Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

U izjavi za Klix.ba advokat Barbarić je kazao da će Radončić do sutra, tačnije do 14:30 sati biti u prostorijama SIPA-e gdje će biti ispitan, te će biti predat Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

"Pretres još uvijek traje. Nakon ovoga vjerovatno ide prijedlog tužioca za pritvor ili neće biti tog prijedloga, to stvarno ne znam. Uglavnom, sutra će te neke radnje biti završene", kazao je Barbarić.

Na naše pitanje za komentar kao Radončićev advokat na današnju akciju i hapšenje lidera SBB-a BiH, Barbarić je kazao da je "vidljivo da se radi o politici, te da nema dodirne veze s pravom".

Advokatica Vasvija Vidović je danas bila u Avaz Twist Toweru u kojem su vršeni pretresi u prostorijama koje koristi Fahrudin Radončić.

Za Klix.ba je kratko prokomentarisala da nije imala priliku vidjeti nikakvo rješenje za privođenje te da danas nije vidjela Fahrudina Radončića. Potvrdila je da pretres još uvijek nije završen.

Podsjećamo, postupajući po nalogu Tužilaštva BiH, policijski djelatnici SIPA-e danas su lišili slobode predsjednika SBB-a i bivšeg ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića, a koji je pod istragom i osumnjičen je za kazneno djelo ometanja rada pravosuđa (članak 241. KZ BiH).