BiH
210

Radončić nakon sastanka sa koalicionim partnerima: Dogovorili smo sva imenovanja u javnim preduzećima

Piše: S. H.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, nakon sastanka sa koalicionim partnerima i predstavnicima izvršne vlasti u FBiH kazao je da je još jednom potvrđeno jednoglasje vladajuće koalicije, uz dogovor o svim do sada spornim imenovanjima u javnim preduzećima, uključujući i Autoceste FBiH.

"Na današnjem sastanku dali smo punu podršku Vladi FBiH. Usaglasili smo se da infrastrukturni radovi moraju da se pokrenu, da se podstiču investicije kao i bolje poslovno okruženje. Ako je neko očekivao različite tonove danas, toga nije bilo. Potvrđeno je jednoglasje vladajuće koalicije", kazao je Radončić nakon sastanka.

Jedna od tema sastanka bilo je i imenovanje direktora i rukovodioca u određenim javnim preduzećima, gdje su istekli mandati vršiocima dužnosti. Tako se već duže vrijeme čeka imenovanje direktora Autocesta FBiH, kao i cjelokupne uprave.

Radončić je kazao kako su nesuglasice o imenovanju određenih osoba u javna preduzeća očekivana kada su u pitanju koalicioni partneri, ali da je sve riješeno.

"Dogovorili smo sva imenovanja u preduzećima, gdje do sada nisu bili imenovani direktori i upravljačka struktura, nakon isteka mandata. Jedno od tih preduzeća su i Autoceste FBiH", zaključio je Radončić.

Koalicioni lideri danas nisu razgovoarali o pitanju izbora u Mostaru, niti o popisu stanovništva, što će biti tema jednog od narednih sastanaka.