BiH
0

Radnici Pretisa spremni da nastave pregovore s Vladom FBiH

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Radnici "Pretisa" iz Vogošće jutros su u krugu tvornice održali zbor na kojem su prihvatili prijedlog s jučerašnjeg sastanka u Vladi FBiH, a to je da pregovori o njihovom statusu budu nastavljeni u ponedjeljak, rekao je Feni predsjednik Sindikata "Pretisa" Ibrahim Hrvat.

"Donijeli smo zaključak i uputili ga Vladi i upravi kompanije, a u njemu se kaže da radnici nisu zadovoljni jučerašnjim pregovorima predstavnika 'Pretisa' s predstavnicima Ureda premijera FBiH i nadležnima iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, ali da, ipak, prihvataju nastavak pregovora u ponedjeljak, 6. augusta. Ukoliko do toga ne dođe radnici će ponovo doći pred Vladu i tražiti zaštitu svojih prava svim zakonskim sredstvima", rekao je Hrvat.

Oko 140 radnika "Pretisa", koji su jučer protestirali ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu, traže isplatu 18 plaća i rješavanje zdravstvenog osiguranja.

Radnici "Pretisa"i ranijih godina su više puta protestirali ispred sjedišta Vlade FBiH i sjedišta njihove kompanije u Vogošći.