Donacija Općine Centar
3

Prvačićima nove školske torbe i pribor

Klix.ba
Za prvačiće 11 osnovnih škola sa područja centralne gradske općine, koji će 3. septembra ove godine, prvog dana škole sjesti u đačke klupe, Općina Centar je pripremila nove školske torbe sa priborom.

U skladu sa dosadašnjom tradicijom načelnik Općine Centar Dževad Bećirević će, sa početkom nove školske godine, obići sve osnovne škole i uručiti darove Općine Centar. Pored potrebnog školskog pribora u torbama za prvačiće će biti stavljena i velika čokolada sa igračkom, što mališane posebno veseli.

U setu školskog pribora nalazi se: puna pernica, set pribora za geometriju, plastelin, crtaći blok, kolaž papir, saobraćajni bukvar, sigurnosni prsluk i reflektirajuća narukvica za sigurniji odlazak u školu, te čestitka.

Namjera projekta je da se roditeljima finansijski olakša polazak djece u školu. Nove školske torbe sa priborom će biti podijeljene u slijedećim osnovnim školama:"Alija Nametak", "Hasan Kaimija", "Hasan Kikić", "Isak Samokovlija", Katolički školski centar "Sveti Josip", "Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak", "Musa Ćazim Ćatić", "Nafija Sarajlić", "Safvet-beg Bašagić", "Silvije Strahimir Kranjčević" i "Vladislav Skarić".