BiH
1

Protiv supružnika Hodžić podignuta optužnica zbog krijumčarenja droge

Klix.ba
Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, podigao je optužnicu protiv supružnika Denisa (1974.) i Marijane Maje (1977.) Hodžić.

Optuženi se terete da su sa putničkim vozilom, dana 17.02.2013. godine, nakon što su nabavili i u vozilo na skrovitom mjestu u prostoru spremnika za gorivo, sakrili opojnu drogu "marihuana-skunk“, sa područja Republike Srbije došli na Granični prijelaz Uvac u blizini Višegrada, gdje je kontrolom Granične policije BiH, droga otkrivena i zaplijenjenja a dvoje optuženih lišeno slobode.

Policijski službenici otkrili su i zaplijenili opojnu drogu upakovanu u 16 pvc paketa, ukupne težine oko 6,8 kilograma, čija vrijednost na ilegalnom narko tržištu iznosi više desetina hiljada KM.

Prilikom kontrole Granične policije, Hodžić Denis, želeći izbjeći kontrolu, koristio je nevažeću legitimaciju pripadnika Federalne uprave policije, te se predstavio kao policijski službenik, iako je legitimacija bila nevažeća, jer je optuženi otpušten iz Federalne uprave policije, gdje mu je prestao radni odnos.

Optuženi se terete za kazneno djelo neovlaštenog prometa opojnih droga iz članka 195. KZ BiH, a optuženi Hodžić Denis, tereti se i za kazneno djelo lažnog predstavljanja. Optužnica je uz dokazni materijal, proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.