BiH
301

Promovisana pjesma "Bolu se ne dam" o multiple sklerozi

Klix.ba
Udruženje oboljelih od multiple skleroze Kantona Sarajevo u saradnji s produkcijskom kućom Comprex javnosti je predstavilo oficijelnu pjesmu Udruženja "Bolu se ne dam".

Tekst je napisao član Udruženja Gordan Muzurović, muziku i aranžman osmislio je prof. Eldin Bihorac, a otpjevala je maturantica Srednje muzičke škole Lamija Čeljo. Režija cjelokupnog uratka je povjerena prodekanu Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, profesoru Ahmedu Imamoviću.

Glumci Mona Muratović i Moamer Kasumović glavni su likovi u spotu snimljenom na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, u kojem su učestvovali i članovi Udruženja oboljelih od multiple skleroze Kantona Sarajevo.

"Cilj snimanja pjesme i spota je da se na najkonkretniji, u ovom slučaju estetski i umjetnički način, izvrši ciljani prodor prema bh. javnosti kako bi naše udruženje i svi oboljeli od multiple skleroze općenito, dobili svoj prostor na javnoj i društvenoj sceni Bosne i Hercegovine. Treba istaći da su pripreme za ovaj projekt, uključujući i samu realizaciju, trajale preko tri mjeseca, te da su članovi Udruženja, svako na svoj način, dali svoj doprinos kao bi ovaj projekat bio uspješno realiziran i plasiran", istaknuto je iz Udruženja oboljelih od multiple skleroze Kantona Sarajevo.